Kategorier
Arbetsmarknad för unga

Välkommen till Jobbprepp Värmdö!

Foto: Marika Sivertsson

På vår hemsida samlar vi information om nya gymnasielagen, villkoren som gäller för en NGL-ungdom att få permanent uppehållstillstånd, viktiga blanketter och checklista. Vi skriver också om oss själva, våra ungdomar här på Värmdö och våra framgångar (så klart!). Vi är många runt om i landet som stöttar denna grupp av NGL-ungdomar, en grupp på cirka 7500 individer som har orimliga krav både att klara gymnasial utbildning på kort tid och att få en tillsvidareanställning sex månader efter avslutade studier. Vi i Jobbprepp Värmdö hoppas att vi kan bidra med våra kunskaper och erfarenheter till andra som stöttar, även om vi själva inte kan ge stöd direkt till fler ungdomar än dem vi har på Värmdö.

Här på bloggen lägger vi upp nyheter, aktuella frågor, framgångar, utmaningar. Vi följer läget och berättar hur det går för våra ungdomar.

Jobbprepp är ett projekt i samverkan mellan Värmdö kommun, Värmdö Församling och Frivilliga Familjehem på Värmdö. Tillsammans med näringslivet, skolan och lokalsamhället är vi starka. Ledordet är tillsammans. Vi kommer att klara det här!

Eva Brandsma, projektledare Jobbprepp,
Anna Björnström, Värmdö församling, styrgruppen Jobbprepp