Kategorier
Arbetsmarknad för unga

Coola företag som gör rätt

Jämtkraft i Östersund förstod möjligheten att både säkra kompetensförsörjning OVH samtidigt göra något bra på köpet. När de satte sig in i villkoren för NGL skapade de ett lärlingsprogram för distributionstekniker där Mohammad nu går. Mohammad ingår i samma team som kollegan Håkan.

Allt fler företag verkar inse att de kan göra sig själv en tjänst genom att anställa en ungdom med ambitioner och mål och samtidigt rädda ett liv.  I helgen visade två mig mycket närstående personer bilder på och avtal med två olika nya gymnasielags-ungdomar. Stor tillgång till respektive företag. Glädjen över att kunna hjälpa en ungdom. Stoltheten över att göra skillnad. Ibland känns det som om man talar för döva öron – eller ja, tjatar helt enkelt – men så inser jag att budskapet når fram. Det är därför Jobbprepp är ett så coolt och viktigt projekt.

I vårt galleri av filmer visar vi några av projektet Jobbprepps ungdomar. Det finns många möjligheter för fler coola företag att göra rätt och göra verklighet bakom orden socialt ansvar!

/Eva